• 14 februari 2017 14:36:11
  Dina imponerande tavlor och bildtexter ger en mycket stark upplevelse. Det gör ont, mycket ont, när man granskar dem och man tvingas till djupt förankrat eftertanke. Ditt verk vittnar om Ditt beundransvärda fascinerande liv. Antalet liv - Du lyckats rädda - överträffar otaliga gånger upplevda tragedier !
  Vännen och beundraren Göran Stiksa
 • 13 september 2016 21:19:47
  Nu har jag läst och betraktat "Sjukhusliv" - berörd och imponerad! Jag är ju själv både läkare, psykoterapeut och bildterapeut - det är så fantastiskt att se hur du omformat din djupa medicinska
  erfarenhet till så starka målningar. Ser fram mot din utställning i Höganäs. Gudrun Willén
 • 11 maj 2016 16:43:48
  Hej igen Hans ! Det är otroligt att vi studentkamrater återses efter 60 år och jag upptäcker att vi gått parallella vägar genom livet. Jag är förstummad över Din konstnärlighet !!
  Douglas Falk
 • 10 maj 2016 11:23:17
  Hej, Hans!
  Jag besökte min bror och svägerska i Skummeslöv i söndags. Jag bad att få se din bok och jag är tagen av den fortfarande. Ditt bildspråk är så fantastiskt och rymmer århundrader av konst och inom sig .Kanske för att dina bilder förmedlar så mycket av människans villkor och att text och bild står för en varm humanism. Själv "vårdarbetare" i runt 40 år känner jag igen så mycket, men ingen skildrar det som du.
  Hälsningar Lena Henningsson
 • 5 april 2016 10:24:21
  Hej Hans och tack för senast. När du har tid skulle det vara fint om du ville ringa mig. Jag har en del idéer om hur vi kan använda dina bilder i höst. Självklart måste du vara med i det samtalet. med vänlig hälsning annar aas vic kh i Kropps församling.
 • 12 januari 2016 10:27:10
  Fascinerande! Har jag alltid sagt om din konst. Ska nu läsa boken (har du läst min?).
  Jan Lidbeck, smärtläkare
 • 15 juni 2014 09:34:04
  Käre Hans! Har tagit del av Din hemsida och är alldeles förstummad. Så gripande! Då jag numer tillhör seniorerna är det mycket jag känner igen från 1976!
  Tack för att Du delar med Dig av dessa mästerverk som är utan motstycke!
  Kära hälsningar!
  Birgitta Magnusson ssk, IVA-pop
 • 12 maj 2014 13:48:29
  Jag träffade Elsa-Lena och såg er gemensamma bok - och nu till din hemsida. Fantastiska målningar och även så tagen av dina reflektioner. Så sällan läkare talar öppet om det vi är emd om. Tack!
  Gudrun Willén
 • 5 december 2013 15:33:01
  Vi träffades på bokmässan och jag är glad att jag köpte boken -"Bilder från ett sjukhus".
  Bilderna är känslomässigt så starka och vackra - dikterna därtill är underbara!
  Ett stort TACK att ni båda delar med er av erfarenheten och konstnärsskapet. Jag hoppas vi kan träffas på nästa bokmässa då jag ger ut en ny diktbok med akvareller.
  Vänliga hälsningar från Eva Carlmark
 • 23 oktober 2013 14:44:45
  Hej Hans, grannen å kollegan Annika här.
  En hemsida inte lik ngn annan-därför att du är den DU är och du är den du är för vad du mött i ditt liv-de människor du mött.
  Att måla är IALLFALL FÖR MIG först och främst en sak: ATT SE!
  Att vara en iakttagare, att man "är den som har till uppgift att samla på alla detaljer. Allt de, viktiga eller oviktiga som de flesta kanske inte ser. Eller väljer att inte se.
  ...och att sedan på något vis via sitt eget högst personliga filter återge, att berätta. Klarar man sedan att med sitt berättande (och nu pratar jag eg inte om texter) att fånga lyssnaren, att stanna upp, att skapa tanke och reflektion oavsett om man använder ett filter i sorgens skimrande färgskala-som du gör-eller ett filter som lånar från MTV och min barndoms popkulturs elektriska färger som jag gör- då kan man, tror iallafall jag, känna att man är en fantastisk konstnär!
  Fantastiska och oerhört starka bilder!!

  PS Håkan och jag är ev i trakterna i helgen och då kommer vi inom Växjö ( å hejar PÅ dej)
  Kram Annika
 • 18 oktober 2013 11:20:09
  Så fin hemsida du har skapat Hans! Den bilden jag fick av dig är mig mycket kär.Än en gång tack! Marie Young, Malmö SUS
 • 29 september 2013 19:07:04
  Så glad att få ha sett en del av dina målningar på bokmässan idag och att ha köpt den fina bok som du och Eva lena Ryding gjort! Den tar i hjärtat! Så oändligt vackra bilder mitt i all sorg o smärta!
  Stort tack!!
 • 17 april 2013 20:23:21
  Jag uppskattade verkligen artikeln i LT, sökte vidare och hamnade här.
  Skulle gärna besöka en framtida konstutställning inte minst för att kunna läsa de texter som ingår i vissa bilder.

  Shine on!
  Lennart Klaar
  59 år,Öl i anestesi/intensivvård i Västerås
 • 15 april 2013 13:13:05
  Dina bilder och texter träffar djupt i mitt hjärta
  Tack

  Eva Söderlund, Hamburgsund